lauantai 31. lokakuuta 2009

Tunnustuksia

Tunnustaudun tässä Talouselämän päätoimittajan Pekka Seppäsen faniksi. Joka perjantai on jokseenkin pakko päästä lukemaan viikon täysipäisen toisinajattelijan näkemyksiä. Tai toisinajatuksia.

Edellisviikkoisesta kolumnista pompsahti teema, jota Seppänen on siteerannut myös vuosi sitten. Teema on nimittäin järkevä ajankäyttö. The Seppänen kirjoitti elokuussa 2008 ennen jäämistään vuorotteluvapaalle mm. kiireestä ja sen yhteydestä ajatteluun. Tai oikeastaan ajattelun mahdottomuuteen.

Edellisellä viikolla Seppänen nosti esiin jälleen liiallisen vauhdin ongelmia liittyen ajatteluun ja yleensäkin aivojen käyttöön. Nyt suositeltiin sienimetsää ja 2008 korttelin kiertämistä.Niin tai näin, niin ajatus kuitenkin oli se, että työpaikalla – työaikana - ei ole mahdollista ajatella ilman ajanvarausta. Voipi olla, että Seppänen on ainakin osin oikeassa.

Oman toimialani toimialaluokitus on yliopisto. Vauhti on niissäkin lisääntynyt viimeisen kymmenen vuoden aikana lujasti ja viimeinen vuosi on ollut yhtä haipakkaa näin itsenäistymisen kynnyksellä. Kokeilin muutama kuukausi sitten itse varata kalenteristani aikaa ajatteluun ja yhden kerran se onnistui. Toista kertaa en sitten ehtinyt varaamaan aikaa.

Lanseerasin tuossa viikolla runsaasti käytettyä ajatusta "Vähemmän on enemmän" LUT:n hallintoon (kyllä, hallintoon). Eli jatkossa pyritään kovasti vähentämään ylilaadun tekemistä ja keskittymään hoitamaan sitä, mikä on oikeasti asiakkaillemme (erityisesti yhteiskunta ja tiedekunnat) tärkeää. Tällöin todennäköisesti jää myös aikaa ajatella. Mikä parhaassa tapauksessa lisää tuottavuutta.

Jos jotakuta kiinnostaa elokuun 2008 artikkeli, niin löytyypi linkistä http://www.talouselama.fi/pelin_henki/article162079.ece

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti