perjantai 2. lokakuuta 2009

Kansainvälisen yliopistokaupungin yliopiston infopiste

Tiedättehän, miltä näyttivät legendaarisen Neuvostoliiton ja vähän sen jälkeenkin metroasemilla sijaisevien teatterilippujen myyntikojut? Todennäköisesti tiedätte. Itsekin pääsin 1985 vierailemaan Leningradissa joksikin aikaa, joten voin nuorempia valaista, että kompleksi koostui kioskista, sisällä istui rouva ja kioskiin oli rakennettu pienenpieni luukku.

Arkkitehtuurisesti päärakennuksemme on erittäin asiallinen, joskin syystä tai toisesta toiminnallisuudesta on kilpailtu vuosituhannen alkupuolella todennäköisesti palvelutiskien määrässä. Ne eivät meinaan lopu kesken. Nyt sitten meillä on tavoitteena tehdä syksyksi 2010 yksi piste, jossa voi hoitaa nykyistä useampia asioita ajallisesti nykyistä pidempään ja aiempaa tuloksellisemmin ilman resurssien lisäämistä.

Upeinta tässä hommassa on se, että tätä ajatusta eivät keksineet parikymmentäkiloeuroa per keikka laskuttavat konsulttiarmeijat, vaan kiinteistöpuolen ja opinnon porukka omia töitään tarkastelemalla.

Pääsin aamulla 9 aikaan palaveriin, jossa neukkarillinen todellisia suunnittelijoita esitti alkukankeuden jälkeen aidosti radikaaleja toiminnallisia parannuksia. Näillä tukipalveluiden muutoksilla saadaan kansainvälistä tiedeyliopistoa entistäkin kovatasoisemmaksi. Oma tehtäväni tuossa palaverissa oli käytännössä olla ainoastaan porukan sihteeri ja yrittää pysyä mukana. Palaverin jälkeen kuulemma porukka oli mennyt mittailemaan aulaa ja pohtimaan, mikä seinä lähtee seuraavaksi. Hyvä meininki.

Ja mikä mielenkiintoisinta infopisteen toiminnallisia muutoksia esitettäessä, tämä pelimannihenkinen porukka ei ainakaan näyttänyt a) puolustavan ensisijaisesti aikojen kuluessa muodostunutta asemaa, b) pelännyt työtehtäviensä muuttumista tai c) ahdistunut mukavuusalueelta poistumista. Hyvin fiksua porukkaa.

Tuli vaan tässä vaiheessa työviikkoa mieleen, että mitähän muita toimintaa parantavia ajatuksia lähes 1000 työntekijän ja 5000 opiskelijan tiedeyhteisössä odottaa paljastumistaan.

p.s. Kansainvälisen yliopistokaupungin kivitetyt lentoliikenteen puolustajat paransivat LUT:n toimintaedellytyksiä Euroopassa AirBalticin avulla. Kansainvälinen LUT kiittää toiminnallemme kriittisten lentoyhteyksien radikaalista parantamisesta ja siitä, että lentomatkustaminen sekä nopeutuu että halpenee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti