sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Back in Business

Virtuaalimaailma rokkasi mainiosti ilman meikeläistä hieman yli kuukauden. Suosittelen kaikille ko. seikkailumatkaa aikaan, jolloin ei ollut sähköposteja, FB:ja tai muitakaan sosialistiseen mediaan viittaavia välineitä. Kuukauden aikana tapahtui runsaasti asioita, joista kaksi päällimäistä olivat pahaapuhumattomien määrän väheneminen yhdellä sekä totuusvuodot


Jouni has left the Building
Jouni on pytingin vasemmalla puolella.

Kävin viime kuun puolessa välissä kantamassa Jounin, yhden Lappeenrannan uljaimman kirjakokoelman omistaneen ja todennäköisesti monen mielestä monitahoisen kaverin lepoon. Hänen piti tilastollisesti siirtyä ilmavoimiin jo syyskuun puolenvälin paikkeilla, joskin ei hän auktoriteeteille tai todennäköisyyksille aiemmin(kaan) kumartanut.

Yhteydenpitomme jatkui marraskuun loppuun saakka ja oli totaalisen karmaisevan upeaa huomata, kuinka kaverin pää kesti viimeiseen asti. Ja huumori. Hän mm. totesi tuossa puolitoistakuukautta sitten, että aikoo ottaa joka päivä ruuan kanssa ryypyn jotakin kunnollista juomaa. Alkoholismiin kun hän nyt ei todennäköisesti kuole. Kornia, mutta niin totta.

Jounista jäi päällimäisenä mieleen se, että hän ei ainakaan meikän kuullen koskaan puhunut kenestäkään pahaa. Ei edessä eikä selän takana. Kriittinen ylilyönneille hän toki oli – ja sen muisti kyllä kertoa suoraan faktojen kanssa ylilyöjälle – mutta yhtään ainoaa selvinpäin tai vodkanhuuruista kaverinmollausviestiä en häneltä saanut. Pahaapuhumattomia ihmisiä on taas yksi vähemmän, mikä harmittaa kovasti.

Pravda
Wikivuotajien sivusto on eri puolilla maailmaa herättänyt ihmetystä varsinkin useissa tästä todellisuudesta irtaantuneissa politikoissa. Itsestäni ei ole – enää – mitään ihmeellistä siinä, että normaalisti ihan täysipäiset ihmiset lähettävät kuvailullisisia v*tt**viestejä toisistaan. Olipa kyse sitten ihan mistä tahansa kahden tai useamman ihmisen välisestä viestinnästä.

Se, mikä WikiLeaksissa on ollut varsin tyylikästä (kaikki ei toki todellakaan ole ollut asiallista), on se, että he ovat tuoneet todisteet pöytään pelkkien puheiden lisäksi. Kuvitelkaapa tilanne, jossa joku vaaleahiuksinen keski-ikäistyvä Ruotsiin tupsahtanut ruuhkatukka olisi kirjoitellut samat asiat jonnekin keskustelupalstalle. Olisitko uskonut?

Mutta kun todisteet lyötiin pöytään puheiden lisäksi, ei tarvitse paljon selitellä. Selittelijöinä toimivatkin sillä samalla hetkellä mahtivaltioiden syväkurkut. Ja mahtaa heitä ahdistaa.

Odotan mielenkiinnolla, millaisia uusia avauksia ja sovelluksia WikiLeaksista on tulossa. Tuskin se pelkästään tähän jää.

p.s. Kuulin muuten kahden erään LUT:n kovatasoisen professorin päättäneen piristää henkilökunnan kahvitaukoa ottamalla pari kitaraa messiin. Kaverit olivat kaiketi todenneet haluavansa tehdä jotakin normikahvitauosta poikkeavaa ja päättäneet vetää yhteisjoululaulusession. Mitä olen osallistujilta kuullut, hyvääkin yhteishenkeä tämä oli nostattanut kummasti ja piristänyt päivää. Hienointa oli se, että tuo sessio 'tehtiin'. Ei perustettu yhteistoiminnan nimissä työryhmää kehittämään laulusessioita. Kitara kun soi työryhmämuistiota paremmin.

3 kommenttia:

  1. Hieno kirjoitus,
    wikileaks on tarkoitus saada myös hallituksista alas päin jotta saataisi kaikki asiat julki jotka eivät ole rehellisiä myös firmoissa ja yhteisöissä.
    Sinä Juhis tiedät mitä tarkoitan koska olen sinulle kertonut paljon ja lisää saat kun palaat töihin. Nyt nauti vuorotteluvapaasta joka sen tarkoitus onkin.

    Toi kitara juttu on hyvä, mutta jos sen tekisi normi rivi duunari niin tulisi sanomista mutta hyvä että saisitte jotain piristystä sinne YO:lle ;-)

    Jounin lähtö oli paha koska jäi niin suuret muistot siintä kun hommasitte miulle sen kirjankin mukaan kun läksin vuorotteluvapaalle kiertämään maailmaa ja en palannuttaan takas!!

    Terveisin madari

    http://www.vehkis.net/

    keep on rocking in the free world

    VastaaPoista
  2. Odotan kanssa itse tuon wikileaks-aatesuunnan leviämistä laajemmalle. Todistettavien faktojen kanssa kun operoi tyhjänpuhumisen sijaan, niin mikäs sitä siinä on toimiessa :-)

    Heh, kyllä ne professorit duunia tekee ihan siinä missä muutkin. Ja jos/kun eturivin taistelijoista löytyy firmalla kitaristeja, niin meikältä ainakaan ei tule sanomista kahvituntimusisoinnista. Korkeintaan kysyisin lupaa päästä mukaan sessioon, heh.

    Keep on rockin, Mikkelistä.

    VastaaPoista
  3. Proffat tekee töitä tuhat kertaa enemmän kuin moni muu, pointtini ei ollut tämä vaan toinen.
    Pointi oli että heti saa arvostusta kuin jos vaikka virastomestarit tulisi soittamaan ja joku tiukka esimies sanoisi onko kellokortti leimattu ja miksi et tee töitä.

    Iiro on miusta super kun pyörtyili kun teki väitöstä ja siis silmät pyörtyen ja kun itse tulin klo 6 paljon töihin niin ketään muita ei paljon näkynyt kuin Iiro ja siivoojat.

    heh,

    Keep on rockin Rauhasta.

    VastaaPoista