perjantai 16. huhtikuuta 2010

Heräämisiä - Awakenings

Nukahdin suorilta jaloilta sananmukaisesti kesken lauseen iltapäivällä. Ei, en toimistolle, vaan kotiin. Veronmaksajat ovat siis toivottavasti saaneet vastinetta rahoilleen.

Heräsin torkahtamisen jälkeen siihen, kun 1-vuotias poikani juoksenteli valtion varsin tohjona oleva kommari kädessä ympäri makuuhuonetta ja huuteli tiukannäköisenä mystisiä tavuja puhelimeen. Isä on tainnut hereillä ollessaan arkisin huudella tiukannäköisenä mystisiä tavuja puhelimeen. Poika on onneksi suhtautunut asiaan sen vaatimalla vakavuudella. Pitämällä oikeuteusti isää ja isän asioita spedeilynä.

Rupesin siinä miettimään, mihinkähän muuhun olen viime aikoina herännyt.

Toveri Neittaanmäki et. al. ovat tänään, 16.4.2010, reitanneet suomalaiset yliopistot. Paremmuusjärjestys on täysipäinen panos-tuotos -malli. Elikkä kun verorahoja on sijoitettu yliopistoon, Neittaanmäki ja kumppanit ovat tämän jälkeen katsoneet, onko sijoitus ollut tuottoisa vai ei. Nyt heräsin siihen, että LUT:n tiedeyhteisön veivaukset ovat ajateltua nopeammin kantaneet hedelmää. Otetaan lainaus sivulta viisi.

”Tuloksellisimmat yliopistot perus- ja kokonaisrahoitusindeksillä mitattuna olivat Åbo Akademi, Jyväskylän yliopisto, Turun yliopisto, Lappeenrannan teknillinen yliopisto ja Teknillinen korkeakoulu.”

Olisiko kellään ideaa, millä esimerkiksi saisimme opetusministerimme tutustumaan tuohon valtion verovarojen käyttötutkimukseen? Karvahattua ja valtio-omisteista junaa lupaan käyttää jo ensi viikolla, joskin nyt tarvitaan open your mind-tyyppisiä avauksia.

Viimeiset 10 vuotta on tullut oltua enemmän tai vähemmän töissä. Tähän ei ole tarvinnut edes herätä, elikkä näinhän se evuluutio meitä pyörittää. Heräsin kuitenkin siihen, että – perkele – opiskelukavereita, varsinkin syrjäiseen Helsinkiin ja sen tuleville valtauskohteille muuttaneita en ole nähnyt kuin vahingossa. Ainoa ratkaisu on laittaa perhe mustaan farmaridieseliin ja sorvailla pääkaupunkiseudulle. On kyllä aikakin. Erittäin hyvä lihansyöjäystäväni soitti keskiviikkona, että grillataan sitten lauantaina jättikatkarapuja. Taidan vielä kaverille pullon yhden tähden jallua ensi hätään.

Tulivuorikin näyttää heränneen. Heräsin iltapäivällä siihen, että LUT:ssa tehdään vuosittain tuhansia työmatkoja. Osa näistä ulkomaille. Laskeskelin siinä huvikseni, että näin kovien tutkijoiden konferenssiaikaan meillä on jäänyt ulkomaille aika paljon väkeä. Tsemppiä kaikille eri puolilla palloa. Myös niille, jotka ovat tänään yrittäneet varata junalippuja välille Bryssel - Lappeenranta.

Kaverini kysyivät äsken Facebookissa, että olenko herännyt seuraavaan uhkaan. Jos rahoitusmarkkinoita räjäytellyt maa viisveisaa päästökauppasopimuksista pitämällä tulivuoret kiehumassa, niin emme pääse ensi kuun puolessa välissä lentämään viikonloppumatkalle Lappeenrannasta Transnistriaan. Vastasin, että 'olen'.

p.s. Jatkossa muuten voin nukahtaa toimistolle, sillä neuvostotyyppisesti sosialisoin eräästä tiedekunnasta erittäin epämukavan ja todennäköisesti valtiohintalappuisen (myyjän normihinta kertaa 1,jotakin) kulahtaneen sohvan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti