perjantai 4. marraskuuta 2011

Kunnioitettu Pohjoismaiden ministerineuvosto

Paska kokous. Näin Eurooppa- ja ulkomaankauppaministerimme Stubb oli mennyt Ylen kuulemien kommenttien mukaan kommentoimaan Pohjoismaiden ministerineuvoston kokousta ja se karmea vee-sana oli myös vilahtanut – tosin vain ministerin puheessa. Piti mennä varta varten ostamaan Ilta-Sanomat tämän asian vuoksi, mikä on jo sinänsä melko säälittävää.

Ei säälittävää siksi, että Pohjoismaiden ministerineuvostosta minkäänlaisia kiksejä saisin. Vaan siksi, että olisiko joku tajunnut asiassa sen tärkeimmän. Turhalta tuntuvan kokouksen. Oliko Pohjoismaiden ministerineuvoston Tanskan Kööpenhaminassa pitämä kokous turha? Sen voi varmaan jokainen paikallaolija ja kokouksen asialistaan tutustunut (veron)maksaja itse arvioida.

”Todella syvälliset” kommentit asiaan kuin asiaan löytyvät keskustelupalstoilta. Ylelläkin on jopa tällainen kommenttien kanava. Ylen palstalla perähuoneiden nimettömät ja kardaanittomat asiantuntijat näkivät Stubbin lausahduksessa mm. kaksinaismoralismia, suomenruotsalaisuutta, demareiden salaliittoja, Suomen maineen menettämistä, nuorta herraa hississä ja ties mitä. Ja tämän päivän Ilta-Sanomat sitten toi esiin, että oltiin vain vähän väsyneitä ja pestikin saattaa olla vähän tylsä.

Halleluujaa.

Eikö kenellekään tule ihan oikeasti mieleen, että jos se kokous vaan oli todella tylsä ja v….mainen.

Otetaan vähän lähemmäksi. Kuinka moni meistä on ollut työpaikalla, vapaa-ajalla tai ihan missä vaan kokouksessa, joka on ollut toooo-della tylsä, tooooo-taalisen shittiä ja vielä v…mainen.

Minä olen, mutta onneksi vain joskus. Pääasiassa kokoukset on järjestetty siten, että ei ole turhia puhalleltu, vaan on tehty töitä.

Jotenkin tuntuu, että jotkut tykkäävät pitää kokouksia kokousten vuoksi, perustaa mystisiä työryhmiä ja eritoten puhua asioista tekemisen sijaan. Tällaiset kokouksia kokousten vuoksi -tyyppiset totaalisen tyhjänpäiväiset kokoukset ovat uskomattomia. Jos asiaa ei ole, niin miksi ihmeessä näitä kokoontumisajoja pitää järjestää. Niin firmoissa, yhdistyksissä kuin julkishallinnossa.

Kokouksista kun voi olla hurjastikin hyötyä – tehokkaista sellaisista. Kun osallistujat eivät tule kokoukseen availemaan kirjekuoria, yleensä ollaan voitettu jo paljon. Asioiden käsittely voidaan viedä hyvinkin tehokkaasti maaliin ja sitten on aikaa joko lipitellä kahvia (tosin itse lopetin vuonna 2009 firmalla sisäisten palaverien kahvitukset) tai lähteä tekemään sovittuja töitä.

Sisällöttömästä ja huonosta kokouksesta ei kyllä saa hyvää. Vaikka paikalla olisi ministeri, heh.

p.s. Olipa Pohjoismaiden ministerineuvoston kokous ollut sitten minkälainen tahansa, kannattaa käydä osoitteessa http://www2.hs.fi/extrat/kotimaa/puoluekentta/ Siinä näkyy kylmän viileästi se tosiseikka, millaisia sankareita olemme valinneet eduskuntaamme. Erityisen raju on akseli arvokonservatiivi vs. arvoliberaali. Arvokonservatiivi ei voi koskaan sanoa kokousta paskaksi, koska se ei ole oikein soveliasta. Liberaalille taas paska kokous on paska.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti