perjantai 3. syyskuuta 2010

Voittajat tekee, häviäjät puheen hoitaa

Paksu hallintojohtaja ajeli keskiviikkoaamuna mustalla laatikolla Lahdesta aamupalaverista ja kuunteli NRJ:tä. Kanavalla Sitikkalan kohdalla esiintymisvuorossa oli laulu- ja soitinyhtyen solisti, aito orkanbändinjätkä Jare Henrik Tiihonen.

Nuorimies Tiihonen oli tehnyt helkkarin asiallisen biisin. Myös sanoituksen osalta.

”Tää on voittajille, niille jotka antaa kaiken. Rocky Balboa - Eye of the tiger. Se vaatii rakkautta, hulluutta, draivia. Kaikki likoon vaan vaik se suuttuttas kaikkia. Viileyttä, luonnetta, maniaa, kovuutta, suoraa selkään, tääl tarvitaan totuutta! Kyyneleitä, verta, hikee. Loppuun asti vetämistä” (Tiihonen, 2010)

Ja mitä helvettiä sanovat tästä kyseisestä sukupolvesta elämäänsä, työhönsä ja erityisesti itseensä pettyneet ressukat. ”Ei näistä nykyajan nuorista ole mihinkään; kyllä meidän nuoruudessa vielä osattiin tehdä asioita oikein ja kaikki oli paremmin”.

Tämä ei muuten ole ihan uusi juttu.

Ei nimittäin tosiasiassa olisi ollut meistä, tai edes vanhemmistammekaan mihinkään, jos olisimme uskoneet aiempia sukupolvia. Jo sirpin ja vasaran aikaan laulettiin puisista laivoista, rautaisista miehistä ja sitten rautaisista laivoista sekä puisista miehistä. Sitten tangentin suunasta tupsahtivat kehiin pullamössösukupolvi ja lama-ajan lamautuneet kasvatit.

Kun katsoo tuota vuonna 1981 syntyneen Tiihosen, joka muuten myös Cheek-nimisenä artistina tunnetaan, uraa ja sitä mieletöntä tekemisen määrää jo vuodesta 1998, niin ei ole ainakaan mulla munaa (ks. Separaattorin blogi tältä viikolta) moittia laiskuudesta. Tai minkäänlaisesta saamattomuudesta työrintamalla.

Erityisen arvokkaaksi biisi nousee, sillä Tiihonen taitaa vetää Jippikayjei -biisissä settiä itsestään.

”En suostu unelmoimaan elämääni, vaan elän unelmaani. Sen saavuttaminen on aina ollu mulle maali. Ei natsannu ekal, koitin uudestaan ku Dalia. Nyt tätä koko genree kuunnellaan mun takia, hähää. Tai ainaki jotai sinne päin. Siks et näin, otin irti itsestäin. Ei voi kelaa et se tulee noin vaan. Voittajat tekee, häviäjät puheen hoitaa. Ja mä en suostu tupeloimaan, yks proffa pyys kauppakorkeeseen luennoimaan. Ryysyistä rikkauksiin, elävä esimerkki.” (Tiihonen, 2010)

Ja nyt viikon kysymys. Kuka on se meidän yliopiston, LUT School of Busineksen nykyinen proffa, johon Cheek viittaa biisissään?

p.s. Jälleen uusi opiskelijasukupolvi aloitti opintonsa Suomen parhaassa opiskelukaupungissa, Lappeenrannassa. Sanoisin, että taas on maailma piirun verran parempi paikka elää.

1 kommentti:

  1. "Sä voit olla Olarin räppikunkku,
    mut kun Dumari dumaa, sä oot pelkkä runkku, joka tilittää, pillittää ja pikakelaa, samaa skeidaa kunnes delaa.
    Puhuuks siin perse vai puhuuks siin pää,
    muut tulee ja menee mut Dumari jää.
    Aina siin roiskuu kun räppäri rappaa, mut kun Dumari tulee - Dumari tappaa!"

    - kirjoittaa mies, jolla oli sanottavaa ja joka ärsytti osaa kuulijakunnastaan jo ennen Tiihosen syntymää. Hän tekee sen edelleen myös 2010 -luvulla.

    http://www.youtube.com/watch?v=gyiez3TT4HI

    Katsotaan, kuuluuko näistä nuorista miehistä/naisista jotain vielä 20 -vuoden päästä?

    JH62

    VastaaPoista