perjantai 7. toukokuuta 2010

Juna

Kavereiden mukaan Kim Jong Il kuulemma ei pidä lentämisestä kovinkaan paljoa ja käyttää junaa. Mikäli toveri Il käyttää kakkosluokkaa, hän todennäköisesti tapaa kauan kadoksissa olleita tuttaviaan, muuten vaan mielenkiintoisia persoonia tai sitten pitää junailusta sellaisenaan. Ymmärrän hyvin Jong Illiä – Rovaniemen Tervon määrittelemä 1000 kilometriä tunnissa kymmenen kilometrin korkeudessa lentävä metallidildo on jetsettiä.

Tänään hyppäsin ajoissa olevaan VR:n tuubiin Tampereella hieman 14 jälkeen. Tunnin verran paiskasin tiukasti töitä ja sitten Riihimäellä juoksin ylitäyteen Lahteen suuntaavaan lättähattuun. Lahdessa sitten nousin seuraavaan italoviritykseen ja hokkuspokkus! Istuimme lähes vierekkäin kauan kadoksissa olleen lapsuudenkaverini kanssa. Olimme edellisen kerran tavanneet totaalisen vahingossa Ponta Delgatan lentokentällä 2006. Tätä ennen joskus viime vuosituhannella. Oli todella, todella mukavaa päivittää kuulumiset. Ja huomata, että vaikka kaikki onkin eri tavalla, mikään ei ole muuttunut.

Tosin Tampereelta kotiinpäin matkustaminen on kevyttä kauraa.

Kesällä 2005 pääsimme kavereiden kanssa puolisoidemme ystävällisellä suostumuksella hyppäämään Vainikkalassa junaan ja käymään Vladivostokissa iltapäiväkeitolla. Koska tuo taverna oli vähän syrjässä, viikon aikana pääsi juttelemaan jos jonkinmoisen turistin kanssa. Paikallisten kanssa ei paljoa tullut juteltua, sillä matkustimme makuuvaunullisessa junassa. Neuvostoaikainen makuuvaunu oli luksusta. Tuon matkan aikana tutustuimme mm. melkoiseen suomalaiseen toimittajaan, puolalaiseen elämäntapatravelleriin, itseään etsimässä olleeseen Enronin viestintäjohtajaan, uusiseelantilaisiin himoliikkuja-absolutisteihin sekä pirtukauppiaisiin. Joihinkin törmäsimme sattumalta vielä myöhemmin toisessa kohteessa ja osa on käynyt myös Lappeenrannassa morjenstamassa.

Junamatka voi olla myös kohde sinänsä. Professoriystäväni poika tykkää junista. Tuo isä voi viettää loistavaa laatuaikaa matkustamalla junalla Imatralle ja juoda siinä samalla poikansa kanssa kaakaot ravintolavaunussa. Ja molemmat todennäköisesti nauttivat valtion rautateiden palveluista suuresti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti