sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Halpaa ja hyvää kymmenelle.

Kyllä, halpaa ja hyvää on olemassa. Ei siis tarvitse aina ostaa yhtä tuotetta halpaa ja yhtä tuotetta hyvää :-)

Blinejä
2 purkkia kermaviiliä (ei mitään kevyttä)
n. 20 grammaa hiivaa
2,5 desiä tattarijauhoja (Virtasalmen myllyn tuotteet rokkaa)
noin teelusikallinen sokeria
noin teelusikallinen suolaa
1,5 desiä todella kuumaa maitoa
ruokalusikallinen sulatettua voita
1 kovaksi vatkattu valkuainen
1 keltuainen

Lämmitä kermaviilit sopivankokoisessa kulhossa abouttiarallaa kädenlämpöiseksi ja paiskaa hiiva sekaan. Sekoittele tasaiseksi. Tämän jälkeen heitä jauhot kehiin ja sokeria sekaan, jotta poika saadaan käyntiin. Sitten vaan mikroon kohoamaaan pariksi tunniksi (mikroa ei kannata laittaa päälle).

Tällä välin voi vetää vaikka päikkärit. Siis päiväunet.

Jos sattuu löytymään sopuhintaista kirjolohen mätiä, se toimii smetanan, sipulin, suolakurkun, hunajan ja pippurin kanssa päräyttävästi. Jos ei löydy, kylmäsavulohi on myös tykkiä kamaa. Olipa mitä tahansa, nämä kannattaa kasata pöytään tässä vaiheessa.

Ota esiin teflonpannu (Ikean 14,90 maksava on erinomainen) ja sulata kattilassa äijämäiset 250 grammaa voita. Kirkkaampaa osaa voista tarvitaan, lopuilla kattilaan jäävällä "rasvalla" voi taukimpi tukkia sitten lavuaarin viemärin paistamisen jälkeen.

Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja kuumenna maito. Paiskaa maito taikinaan suolan ja voisulan kera. Sekoita. Lisää keltuainen. Sekoita. Lisää valkuainen. Sekoita varovasti.

Paista paksuhkot blinit pannulla voisulaa hyödyntäen ja syö aivan saman tien.

Tämän jälkeen voi taas vetää päikkärit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti