sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

Sommartider

Viimeisen kahden viikon aikana olen ollut enemmän ja vähemmän poissaoleva. Tämä on käytännössä johtunut siitä, että joku perkele on iskostanut takaraivooni lauseen ”työt on saatava tehtyä ennen kesälomia”.

Ollakseni ihan rehellinen, aivan kaiken vapaa-aikani on vienyt mielenkiintoinen YVV-projekti. Käytännössä yliopistoille on laissa osoitettu tutkimuksen ja opetuksen lisäksi myös yhteiskunnallisen vaikuttamisen tehtävä. Toki tutkimus ja opetus vaikuttavat eniten, mutta lain ja käytännön mukaan yliopistojen asiantuntijoiden (= jokainen, joka saa LUT:sta palkkaa) odotetaan tekevän maailmasta parempaa paikkaa elää ja olla myös muilla keinoin.

Meikä kutsuttiin vuoden 2009 syksyllä Pro Oeconomia –kirjallisuuspalkinnon raatiin lukemaan ja arvioimaan kasa viimeisen kahden vuoden aikana kirjoitettuja businesskirjoja. Kyseessä on siis Suomen liikkeenjohdon kirjallisuuspalkinto. Ei ole ihan työsopimuksen mukaista perustoimintaa, mutta kun isänmaa kutsuu, niin täysillä juostaan.

Hommasta on tehnyt haasteellista se, että käytännössä kirjanippu saapui noin kuusi viikkoa sitten postin roudaamana. Ensimmäinen kaksi viikkoa meni ihmettelyyn ja viimeisen kuukauden aikana olen iltaisin ja viikonloppuisin tsuumannut 43 kirjaa, joista 16 olen lukenut samalla tavalla kuin piru parituhatta vuotta vanhaa kirjaa.

Toivottavasti tästä on firmalle näkyvyyden ja yhden kirjan kirjoittaja/ille rahapalkinnon (parikymmentä kiloeuroa) lisäksi myös itselleni hyötyä. Ajattelin tuossa ottaa oppia muutamasta erinomaisesti kirjoitetusta leadership-kirjasta, sillä ei tässä ihan täydellisiä ainakaan vielä olla.

2 kommenttia:

  1. Moro ja muistutus,
    ”työt on saatava tehtyä ennen kesälomia” ;)

    T:Josef Matula

    VastaaPoista
  2. Aivan. Kuinka osuvasti rauhanrauhanmies haasteleekaan.

    VastaaPoista